Wie Zijn Wij Waarom Het Team De Groep
Contact Info Routebeschrijving 1 Routebeschrijving 2
HACCP Systeem ISO Standards BRC Standards IFS Standards Laboratorium Setups
Hygienogram Voeding Water Vissen Kliniek Opleiding
Info Case Studies
Universitaire
 

ONS BEDRIJF

CONTACT

CONSULTANCY

DIENSTEN

ONTWIKKELING

PROGRAMMA´S

MICROBIOLOGISCHE ANALYSES VOEDING

Waarom?

Micro-organismen zijn eencelligen die overal worden aangetroffen: in de aarde, lucht, water, in en op het lichaam van mens en dier, en in het voedsel. Inwendig is voeding nagenoeg steriel, maar zodra het versneden of bewerkt wordt, duiken micro-organismen op want besmettingsbronnen zijn overal aanwezig. Niet enkel materialen zoals snijmessen, werktafel, handdoeken, maar ook mens en omgeving zijn een bron van micro-organismen.

Er zijn verschillende soorten micro- organismen en niet alle zijn ze slecht of gevaarlijk: sommige zijn zelfs goed voor de gezondheid, zoals Microbiologische analyses Op verschillende voedingsstalen worden microbiologische analyse uitgevoerd: zowel grondstoffen, tussenproducten als eindproducten. MicroBioMetrix kiest steeds voor de meest gepaste analysemethode in relatie tot de samenstelling van het levensmiddel. Het laboratorium werkt volgens de voorschriften van ISO 17025 (vroeger EN45000) en beschikt over een uitgebreid gamma van aan- en afwezigheidstesten, zoals typisch gebruikt voor Salmonella spp.Listeria monocytogenes, naast kwantitatieve methoden voor het opsporen van groepen van micro-organismen, zoals streptococci, etc….

In samenspraak kunnen klantspecifieke methoden uitgewerkt worden.  MBM kan voor U een adequaat bemonsteringsplan opstellen. Omgevingsonderzoek Niet enkel het microbiologisch onderzoek van de levensmiddelen is van belang, ook de omgeving dient gecontroleerd te worden op pathogene en bederfveroorzakende bacteriën.Daarvoor zijn verschillende onderzoeksmethoden ter beschikking:

Oppervlakken Ø

Contactplaatjes

Ø Swabs
Ø Snelle detectie e.g. ATP bepaling


Lucht

Ø Valplaten
Ø Luchtstaalname met resultaatverwerking per volume lucht

Beide analyses kunnen eventueel soortgericht worden uitgevoerd.

Water

Ø Klassieke microbiologische methoden
Ø Snelle detectie e.g. ATP bepaling

Voor de opzet van een bemonsteringsplan, eventueel gecombineerd met de nodige begeleiding kan MicroBioMetrix uw partner zijn en U professioneel begeleiden.


Hebt U nog vragen of wenst U extra informatie over onze diensten?
Aarzel niet om ons te contacteren, bel of e-mail vandaag nog naar onze klantbeheerders. U kunt informatie vragen via dit formuli
er of stuur een Email.